Навременната поддръжка е тайната на красивия килим

p>Не отлагайте почистването на петната, ако искате да се радвате дълги години на своя любим килим. Непредвидените разливи по настилката могат да оставят своя отпечатък, затова ги третирайте максимално бързо. Колкото по-дълго петното седи там, толкова по-трудно ще ви е да го премахнете.

Най-честите замърсявания са от храна почистване на килими

Внимателно отстранете твърдия материал, доколкото е възможно, с лъжица или тъп нож. Залейте с вода петното, като добавите малко количество препарат, ако това е необходимо. След това с помощта най-високата смукателна функция на прахосмукачката, добавяйки повече вода, отстранете замърсяването до пълното му премахване. Методът е приложим, ако разполагате с прахо-водосмукачка, стандартните прахосмукачки не са снабдени с подобна функционалност и биха могли да изгорят, ако в мотора попадне вода. Тази рецепта не е панацея, но ще ви помогне да се справите в повечето случаи. За по-големи или упорити мръсни участъци потърсете квалифицирани кадри и професионални препарати.

На 12 – 18 месеца се погрижете за основното почистване почистване на килими

Килимите имат много предимства като материал за настилка, но както замърсяванията, така и дневния трафик оказват своето влияние върху тях. Редовната прахосмукачка осигурява първата линия на защита срещу прах и песъчинки. За да се запази добрия външен вид, меките настилки се нуждаят и от дълбоко почистване. Планирайте старателно измиване на килима на всяка година, година и половина, особено в областите с висок трафик. В случай, че имате деца или домашни любимци, поддръжката на настилката трябва да става два или три пъти в годината. Винаги следвайте указанията за почистване на килими на производителя.

Защо може да се обърнете към почистваща фирма почистване на килими

Когато наемате професионалисти, вие стандартно ще избирате между почистване с пара и сухо вакуумно третиране. Не само че специалистите имат далеч по-мощно оборудване за почистване на килими, отколкото сте склонни да купите или наемете, те имат много повече опит при извличане на петна и други замърсявания от настилката. Резултатът при домашна обработка няма как да се сравни с професионалния, ако целите безупречен външен вид. За нас от Фея 63 е удоволствие да ви предложим достъпна и качествена поддръжка на вашите килими и мокети. Квалифицираните ни кадри ще направят чудеса за замърсените и износени настилки във вашия дом на територията на град Варна.