Миенето на прозорци може да е лесно и бързо

Повечето хора не обичат да отделят  време за почистване на прозорците, за да избегнат борбата  с мръсотия, капеща вода, мокри кърпи или вестници. Невъзможно е да се изредят всички ефективни техники за справяне с проблема, но все пак бихме могли да се спрем на няколко успешни метода. Голяма част от тези насоки помагат и на нашите служители от почистваща фирма Фея 63 да вършат професионално своята дейност. В следващите редове ще  почерпим вдъхновение от работното ежедневие на фирмите за почистване на дома.

Завесите и щорите само ще забавят работата ви

Отстранете всички източници на прах, чрез  премахване на завеси и щори. От една страна ще загубите много време да ги отмествате или отмятате при всяко движение, а от друга те ще бъдат източник на мръсотия по вече измитите повърхности. Използвайте четка или метла с дръжка, за да изчистите около ъглите на прозорците и первазите.

Няма нужда да умувате над създаването на разтвор, изберете професионален

Започнете миенето на прозорците с гъба. Препаратите за почистване вършат добра работа, но ако използвате сапунена вода или веро, уверете се, че не оставяте твърде много пяна, която трудно ще бъде отстранена. При професионалното почистване на дома служителите винаги внимателно боравят със силни препарати, затова и вие внимавайте  с концентрираните почистващи разтвори, за да не увредите лака или боята на околните повърхности.

Вземете си телескопична дръжка за бърз и лесен достъп навсякъде

Избършете излишната вода със стъклочистача,  започвайки в горната част на прозореца, проправяйки си път надолу. Редовно избърсвайте гуменото острие със стар парцал, за да избегнете прехвърлянето на мръсотия наоколо. Сменяйте инструмента за почистване при повреда на гумата, за да не се образуват излишни ивици, които после да триете.  Не гледайте отстрани как служителите на фирмите за почистване си служат с телескопични дръжки, а се сдобийте с подобен удобен аксесоар.

Доверете се на добрия стар вестник..отново

За финал полирайте чистата повърхност с вестник. Няма нужда да търсите други похвати за блясък. Това е често срещана практика на родните домакини и действа безотказно. В мастилото се съдържат вещества, които придават мигновен блясък на прозорците.