Как да почистите пералното помещение – лесни съвети от почистваща фирма Фея 63 Варна

Мокрото помещение, известно още като перално помещение е мястото, което рядко някой се сеща да почисти. А ако се сети, обикновено го пропуска, тъй като никога не остава време за него. Пералното помещение обикновено е “невидимо” за другите или е скрито зад затворена врата, която никой не отваря, когато има гости. Дори целия ви дом да блести от чистота, ако пералното ви помещение скоро не е виждало парцал, мръсно е и занемарено, ние от почистваща фирма Фея 63 Варна ви съветваме да вземете мерки. Защото дори скрито от хорските погледи, то все още си остава мръсно.

1. Стени и таван:

Както при всяко друго, така и в пералното помещение започнете да чистите отгоре на долу. Първо изчистете всички паяжини и други полепи по тавана и стените. Най-хубавото е, че за тази цел не ви трябват почистващи препарати. Една влажна кърпа на върха на метла ще свърши чудесна работа.

2. Перална машина и сушилня:

Пералнята и сушилнята естествено са сърцето на мокрото помещение.

Сушилня

Филтърът за прах и мъх трябва да се почиства след всяка употреба. За да почистите вътрешността на сушилнята използвайте топла сапунена вода. Само няколко капки мек сапун, добавени към голяма купа с вода ще свършат работа. Намокрете и изстискайте чист парцал за почистване на вътрешността на сушилнята, а след това вземете друг парцал, който сте потопили само в топла вода. Ибършете с него вътрешността, за да се отстранят всички остатъци от сапун.

Перална машината

Пералната машина е уредът, за който може би никога не се замисляте, че е мръсен. Все пак там слагате мръсни дрехи, а след пране те излизат чисти и с приятен свеж аромат. Повечето хора се сещат да обърнат внимание на пералнята, чак когато усетят неприятна миризма от барабана. След всяко пране, в пералнята се натрупват все повече остатъци от прах за пране, омекотител, варовик и други. Ако често полагате грижи да не се появяват мухъл и неприятна миризма, ще си спестите повреди и ще удължите живота на пералнята . Нашият съвет за професионално почистване е най – малко веднъж месечно да почиствате вътрешността на пералнята.

Ние от почистваща фирма Фея 63 Варна ще ви кажем как в домашни условия, без специални препарати да си направите смес за почистване. Необходими са ви само, сода бикарбонат, оцет и малко вода. Ето и “рецептата”:

В чиста купичка смесете еднакво количество сода бикарбонат и вода. Около четвърт чаена чаша от двете съставки е достатъчна. Бъркате докато се получи хомогенна смес, след това изсипвате цялото количество в отделението предназначено за прах за пране. В барабана на пералната машина изсипете 1 – 2 чаши оцет. След това пригответе паралнята за пускане, като я настроите на висока температура и на продължителна програма за пране. По този начин се премахват както варовика, така и мухълът в пералнята. А оцетът обезмирисва и премахва неприятната миризма.

Когато цикъла на пране приключи, напълнете пералнята с мръсни парцали например и я пуснете още веднъж, за да изчезне и миризмата на оцет. Дори и да не направите последната стъпка, съвсем скоро миризмата на оцет няма да се усеща.

След като и втория цикъл на пране приключи, с веро за миене на чинии и гъбичка изтъркайте гуменото уплътнение на вратата на пералнята. След това го изплакнете с вода, като си помагате с влажна кърпа.

3. Почистване на външната страна на пералнята и сушилнята:

По повърхността на пералнята и сушилнята винаги има слой мръсотия, прах мъх и какво ли още не. Почиствайте редовно машините отвън. За целта използвайте памучна кърпа и гореща вода. Посоката на избърсване също е важна – от задната част на машината избършете до предната част на машината в права линия. Повторете упражнението докато избършите цялата повърхност като от време на време изплаквайте памучната кърпа в горещата вода. Не забравяйте да почистите всички копчета и около тях. Избършете двете страни на машината, както направихте в горната й част.

4. Почистване на пода:

С помощта на прахосмукачка, а след това и с препарат за под и стирка почистете подовите настилки. Обърнете специално внимание на местата между стената и пералната машина, където се натрупват най-много прах и мръсотия.

След това професионално почистване в домашни условия ще имате едно хубаво перално помещение, където дрехите ви няма да стават мръсни веднага след като ги извадите от сушилнята.

Съвет за безопастност от почистваща фирма Фея 63 Варна: Ако не сте почиствали редовно пералното помещение, преди да започнете си сложете медицинска маска или парче плат, завързано около устата и носа ви. Това ще предотврати всякакви проблеми с дишането, които могат да бъдат причинени от мъх и прах. Тази предпазна мярка ще ви помогне да избегнете досадния сърбеж, когато мъх попадне в носа ви.

Почистваща фирма Фея 63 Варна е най-добрата фирма за почистване, която гр. Варна може да предложи. За въпроси и заявки моля, свържете се с нас на телефон 0885 805 700.