6 трика за професионално почистване на дома

Всички знаят колко важно е да поддържаме домовете си чисти, a почистването е нещо, което всеки прави различно. Независимо от къде ще започнете (от кухнята или банята) резултатите ще са едни и същи – блестяща чистота. Отегчени от еднообразното всекидневно почистване сигурно се питате „Как чистят професионалистите от една почистваща фирма във Варна и каква е тяхната тайна?“

Ние от Фея 63 Варна, като професионална почистваща фирма имаме няколко съвета към вас как да почиствате дома си от опитна и търговска гледна точка. Имайки почистването на домовете като работа ние можем да ви кажем кое е най-важното при започването на почистването – това да имате стратегия. Почистваща фирма Фея 63 Варна следва стриктен план. Ние почистваме по определен начин и по график, защото имаме много обекти, през които трябва да минем за един ден. За това е важно за една почистваща фирма във Варна на следва графика си. Ние свършваме работата си навреме и качествено.

Ето и съветите на почистваща фирма Фея 63 Варна за професионално почистване у дома:

1. Узнайте препаратите и повърхностите – Животът става толкова по-лесен, ако знаете кои препарати работят най-добре върху повърхностите, които почиствате. Има препарати с различна сила – от умерени до много големи замърсявания. Ако знаете кой от тях как и къде действа най-добре това ще ви спести не само време, но и усилия. Някой от почистващите препарати са неподходящи при определени повърхности и значително могат да ги увредят. Никога не смесвайте белина с амоняк, защото изпаренията от съединението са смъртоносни. Изисква се малко практика за да може с времето да установите кой от препаратите ви харесва най-много и е най-функционален. Веднъж, когато знаете кои са вашите „оръжия“ ще сте с две крачки напред в играта. Професионална почистваща фирма Фея 63 Варна работи винаги с качествени и изпитани професионални препарати.

2. Почиствайте отгоре надолу – правете това във всеки един аспект и етап от почистването на дома. Когато започнете с обезпрашаването първо свалете паяжините от тавана. Продължете професионалното почистване с обезпрашаване на картините, лампите от стените, рамките на вратите, прозорците и пр. Завършете с первазите. Прилагайки тази система върху всяка една зона ще ви спести много време и ще избегнете повторното минаване през някои места.

3. Чистете отзад напред – това също е много добър метод за почистване. Започнете от задната страна на стаята и се движете към предната част. По този начин носите и препаратите си с вас и не минавате през почистената зона. Когато почиствате с прахосмукачка започнете от най-отдалечения ъгъл и се движете към вратата. Движете се с гръб към вратата. Същото се отнася и за миенето на пода. Основното при професионалното почистване е да не минавате отново през вече почистеното място.

4. Чистете стаите една по една – не започвайте да чистите цялата къща първо с обезпрашаване, след това с прахосмукачка и т.н. Започнете първо с една стая, почистете я основно, след това преминете към следващата. Ако се случи така, че да прекъснете работа само една от стаите ще бъде в безпорядък. По-лесно е да завършите задачата, когато сте концентрирани в една стая, а и когато я завършите напълно се мотивирате постигнатото удовлетворение за следващото помещение.

5. Подсушете повърхностите – това се отнася за всички повърхности, но най-вече в банята, кухнята и подовете. Винаги подсушавайте метала и дървото за да избегнете петната от изсъхването на водата. Професионалното почистване се състои не само в чистенето, но и в дезинфекцията, защото с отстраняването на водата вие предотвратявате развиването на бактериите във водните капки, особено в банята и в кухнята. Професионална почистваща фирма Фея 63 Варна знае това и се грижи за хигиената във вашия дом.

6. Не правете много неща наведнъж – изведнъж ще се окаже, че нищо от нещата не е както трябва. Това е основната грешка. Много домакини го правят – чистят, пускат пералня, простират, готвят… Започнете с едно, свършете го и преминете към следващото. Когато почиствате можете да приберете нещата в коша за пране, но ги изперете след като свършите с чистенето. Просто се фокусирайте над една задача.

Ето така ние обучаваме нашите професионалисти. Ние от професионална почистваща фирма Фея 63 Варна работим за да ви спестим време, за да направим живота ви лесен и да поддържаме чистотата във вашия дом.

Почистваща фирма Фея 63 Варна е сред най – добрите фирми за почистване, която гр. Варна може да предложи. За въпроси и заявки за професионално почистване, моля, свържете се с нас на телефон 0885 805 700.